ត្រប៉ែ
----------------

គ្រឿង​ផ្សំ
អង្ករ​ដំណើប​ ១​កំប៉ុង​ (កំប៉ុងទឹក​ដោះគោ​ខាប់​​)
មេ​ដំបែ ២​គ្រាប់
ដូង​ខ្ចី(មាន​សាច់ក្រាស់​គួរសម)កោស​ហើយ មួយ​ចាន​ចង្កឹះ (មិន​ទាន់​ត្រូវ​ការ​ភ្លាម​ទេ ទាល់​តែ​ត្រប៉ែ​អាច​ញ៉ាំ​បាន​ទើប​ត្រូវ​ការ)

របៀប​ធ្វើ
ដាំ​បាយ​ដំណើប ៖ អង្ករ​ដំណើប​ខ្មៅ​ងាយ​ស្រួល​ដាំ​ជាង​អង្ករ​ដំណើប​ស គឺ​យើង​ដាំ​ដូច​ដាំ​បាយ​អង្ករ​ខ្សាយ​ធម្មតា។
ទុក​បាយ​ដំណើប​ដែល​ឆ្អិន​ហើយអោយ​ត្រជាក់។
យក​មេ​ដំបែ​បុក​អោយ​ម៉ត់ រួច​រោយ​លើ​បាយ​ដំណើប។
រួច​គ្រប​អោយ​ជិត រុំ​ក្រណាត់​ឬ​ថង់​ធ្វើ​យ៉ាង​ណា​អោយ​ហប់។
នៅ​ទី​នេះ ខ្ញុំ​ទុក​ដល់​៥​ថ្ងៃ​ទើប​ញ៉ាំ​បាន ព្រោះ​ជា​ស្រុកត្រជាក់។ នៅ​ស្រុក​យើង​ប្រហែល​តែ​២​ថ្ងៃ​អាច​ញ៉ាំ​បាន​ហើយ។
ពេល​រៀប​ញ៉ាំ​ដាក់​ដូង​ ជា​ការ​ស្រេច។

ចំណាំ៖
មិន​ត្រូវ​ការ​ប្រើ​ស្ករ​ស​ឡើយ។ នៅ​ពេល​ដែល​ត្រប៉ែ​កាច់ វានឹង​មាន​ជាតិ​ផ្អែមជា​ស្រេច​។
បើចង់​ប្រើ​អង្ករ​ច្រើន​កំប៉ុង​​ នោះ​គ្រាន់​តែ​គិត​ថា​១​កំប៉ុង ប្រើ​មេដំបែ​២​គ្រាប់​ចំពោះ​ដំណើប​ខ្មៅ និង​១​គ្រាប់​ចំពោះ​ដំណើប​ស៕



ប្រភព​ពី http://www.dahlina.com/tips/traper.html#more-27143


0 comments:

Post a Comment

 
Top